MENU
Spring Company Header Foto

Arbejdt med dit personlige lederskab

Bloggen skrevet den 30. mar. - 2015

Leder det er noget vi er. Vi gør det 24/7. Både dem som er ledere for andre, og dem som ikke er. Lederskab er et redskab, vi har til rådighed og bruger i alle mulige situationer uanset om det handler om os selv, eller andre er involveret. Ved at opfatte lederskab som et værktøj, giver det os muligheder for at tune, optimer og udvikle det. Lederskab er et sæt af egenskaber i os selv, vi sætter i spil og kombiner. Der er ikke én sandhed, men mange perspektiver og muligheder som vi kan lege med. 

Eksperimenter og vær nysgerrig

Der er muligt at juster, tilpasse og forandre dit lederskab. De situationer og omstændigheder, du igennem livet står i, er med til at udvikle det organisk. Sagt på en anden måde er det, de tæsk og succeser vi får, der udvikler os som mennesker men også vores lederskab. Vores læring i forskellige situationer, omstændigheder, udfordringer tager vi med til næste gang. Det at opsamle læring gøres pr. automatik, men ved at arbejde bevidst og reflekteret, kan vi samle endnu mere læring op og tage stilling til vores læring og valg. Det giver os mulighed for at eksperimentere og være nysgerrige. At skabe en proces for opsamling af læring og arbejde med ledeskab er med til at udvikle os som ledere, give os flere bevidste valg og muligheder til fremtidige situationer. Du kan skabe dig et bevidst toolbelt. 

Hvilke favorit egenskaber har du?

Når vi reflekter over daglige oplevelser og eksempler har vi også mulighed for at åben op for flere af de egenskaber, vi som mennesker har til rådighed og ikke lade os begrænse til de egenskaber, vi bruger hyppigst. Vi har som mennesker alt til gængeligt Jvf. Debbie Ford men ofte bruger vi kun en brøkdel af vores egenskaber. Naturligvis er nogle egenskaber lettere at sætte i spil. Det er det, der giver vores personprofil, men det betyder ikke, at vi ikke har mange flere tilgænglig. 

Jeg kan selv mentaliteten og mit er stærkt!

Mange af os har prøvet at være bange for, at vi ikke slog til som leder. At vi burde kunne dette selv. Af vi føler os alene. Har tænkt og sagt til os selv: "de andre ikke må opdage, at jeg ikke ved det, er usikker, ikke lige aner, hvordan vi kommer videre". Første gang jeg blev salgschef, følte jeg også at jeg skulle klare det selv, jeg skulle træde i karakter, være stærk. Jeg følte mig alene men villig til kamp. Jeg stod alene, afviste nok også en række muligheder ubevidst for dig jeg havde et fokus om at skulle selv eller var jeg ikke en leder. Ville jeg idag gøre det jeg gjorde, nok ikke, men jeg var ikke i stand til at se, at jeg god kunne bede om mere hjælp udefra end jeg gjorde. At jeg godt kunne sige ja tak. Jeg så det som en falliterklæring. Jeg er blevet klogere. Tæsk eller erfaring er godt. Men heller ikke da jeg senere blev direktør, var jeg særlig god til at få hjælp. Igen synes jeg, at jeg burde kunne selv. Jeg har afvist rigtig mange forslag, som kunne have gjort en forskel og forbedret vores resultater, eller gjort at vi klarede noget hurtigere. Ville jeg har været hvor jeg er i dag, hvis jeg havde arbejde mere aktivt og bevidst med mit lederskab tidligere, nok ikke, så det er jeg naturligvis glad for, men fakta er, at jeg har lukket af for rigtig meget, af frygt for at nogen skulle opdage, at jeg ikke var god nok. Ved at arbejde med mit lederskab som salgschef ville jeg have haft mange flere muligheder end hvad jeg så og gav mig selv i min hverdag. AV AV. Vi lærer så længe vi lever, og vi når det, men tænk hvis jeg havde åbnet op og acceleret min læring i mit første leder job, eller det næste… Blot en tankte. 

Et arbejdsredskab

Frygt eller det vi er bange for, kan styre vores lederskab. Vores stærkeste egenskaber gør vi til vores eneste, da det er let og går automatisk. Ved at tænke på ledeskab som et arbejdsredskab, er det noget vi forholder os til, udvikler og forbedre dagligt. Lederskab er en dynamik, som består af vores mønstre og reaktioner. Det er vores automatiske og tillærte processer. Det er værdier og adfærd og meget mere. Lederskab er en organisk størrelse, som eksister i interaktionen med andre og skabes der. Det gør det spændende og kontinuerlig udviklende. Det er aldrig status quo, men en slags levende mekaniske af interaktion, adfærd og valg. 

Indlæser Samtale
Blog Arkiver
springcompany logo

Bolbro Villavej 28

2960 Rungsted Kyst

Telefon (+45) 2360 4447

Bliv kontaktet:

(udfyld formular og vi kontakter dig)